Op open zee – Krypto, deel 3

Orelia en Bern moeten weer het water op om de ‘zeemonsters’ te beschermen. Ondertussen is de baas van het aquarium naar Amerika om daar een lezing over ‘zijn’ zeemonster te houden. Er duikt een geheimzinnige dame op die iets van Orelia steelt. Maar daar laat Orelia het niet bij. Zij zet de achtervolging in.

Deze strip in een klein formaat is het derde deel rond Orelia en de ontdekking van vreemde onderwaterwezens. Het is een vervolg en kan moeilijk apart gelezen worden. Dan zijn een aantal elementen minder duidelijk.
De tekeningen zijn in een bepaalde stijl maar kunnen de lezer/kijker wel aanspreken. Er worden heel wat donkergroene tinten gebruikt om nachtelijke en onderwatertaferelen af te beelden. Als er al een kader rond de tekeningen staat is die zwart om nog meer de donkerte te benadrukken. Door het telkens veranderende perspectief zijn de tekeningen heel dynamisch. Met het beperkt aantal tekstballonnen overheerst de sfeer van de tekeningen en spreken die voor zich voor de gebeurtenissen.
Orelia is een vrolijk en vrij naar de wereld kijkend pleegkind dat erg veel ruimte krijgt van haar pleegouders. Toch wordt de biologische moeder niet vergeten.
De zeewezens zijn erg bijzonder en Orelia lijkt ze te begrijpen. Bern, de oude visser waarmee Orelia bevriend is, speelt weer een belangrijke rol. Op het einde wordt de titel van de reeks duidelijk, maar de spanning wordt er nog in gehouden over wat het nu precies is. Het verhaal is dus nog steeds niet af en zal vervolgd worden.
Leuk om te lezen en te bekijken. Het is uitkijken naar het vervolg.

Pol Van Damme - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Hans Jørgen Sandnes

Illustrator
Hans Jørgen Sandnes

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Reeks
Krypto

Jaartal
2022

ISBN
9789051169188

Aantal pagina's
123

Prijs
€14,99