Op een ochtend vroeg in de zomer

aanrader Coverafbeelding van: Op een ochtend vroeg in de zomer

Trefwoord(en)
dieren
leven
samenleving
filosoferen

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

In zijn ongeëvenaarde stijl schreef Toon Tellegen 23 nieuwe verhalen over de dieren in het bos, deze keer treffend geïllustreerd door Sylvia Weve. Een combinatie die opvalt en verrast!
Weer zijn er feesten met taarten, brieven met vragen of opmerkingen, momenten van wachten en verlangen en vele gedachten groot en klein.
Zoals het aardvarken dat zich verstopte. Maar voor wie? En waar? Of de duizendpoot die zijn poten telde, keer na keer en elke keer weer een nieuwe brief schreef naar zijn vrienden. Want was hij nu de duizendpoot? Of de duizendtwaalfpoot? Of de negenhonderdnegenennegentigpoot? De olifant was dol op slingeren aan de lamp van de eekhoorn. Af en toe sneuvelden er wel wat kopjes en meubels, maar de eekhoorn keek dan zwijgzaam toe en dacht aan hun warme vriendschap. Enzovoort.
Stuk voor stuk juweeltjes van korte verhalen die je steeds terugwerpen op je eigen gedachten en emoties.
Weve illustreert voor het eerst deze sprankelende verhalen, en zij doet dat al even sprankelend. In zachte kleuren tekent zij dat het een lust is. Als stripverhalen maar dan zonder kadertjes. Met pijltjes en nummers die je blik leiden maar je kan even goed dwalen doorheen de surreële prenten met verrassende perspectieven en je eigen weg erin vinden. Zij overstijgen de realiteit en tonen de dieren met hun emoties in herkenbare maar eigenzinnige omgevingen.
Mooi hoe de tekst telkens in een kader gedrukt staat als waren het tableaus. Zo gaan de verhalen en de prenten hand in hand en versterken zij elkaar.
Vanwege deze combinatie, een terechte aanrader voor groot en klein!

Eric Vanthillo - maart 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Toon Tellegen

Illustrator
Sylvia Weve   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2016

ISBN
9789045118857

Aantal pagina's
58

Prijs
€15,99