op de vlucht

Coverafbeelding van: op de vlucht

Trefwoord(en)
oorlog
vluchten
vluchtelingen
verdriet

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Stel je voor: het is oorlog. In je dorp of stad is alles weg, alles plat. Zelfs je veilige huis is er niet langer meer. Alles is stuk. Je verlangt naar een leven zonder angst, je wil dat alles weer gewoon is, dat je weer naar school kan gaan en plezier kan maken. Gewoon hardop zingen en spelen op straat. Maar daarvoor moet je vluchten. Waar naartoe? Wanneer? Hoe lang? Zonder afscheid van je vrienden, alles achterlaten. Misschien komt er dan een moment in een ander land dat je de angst kan loslaten. Dat je gelukkig bent. En dan hoop je dat je nooit, nooit meer op de vlucht moet.
Met poëtische zinnen probeert de auteur een sfeer op te roepen waarin je kan meevoelen hoe het is als je land oorlog kent en je op de vlucht moet. De wanhoop en de angst voel je zowel in de tekst als in de tekeningen, waarin grote zwarte vogels zorgen voor een donkere dreiging. Maar er is ook hoop, door nieuw geluk te vinden in een ander land.
De sfeervolle illustraties zorgen er samen met de rake woorden voor dat er nog heel wat kan nagepraat worden over dit voorleesverhaal.

Mik Ghys - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Pimm van Hest   

Illustrator
Aron Dijkstra   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2017

ISBN
9789044828610

Aantal pagina's
27

Prijs
€14,95