Op de bouwplaats

Coverafbeelding van: Op de bouwplaats

Trefwoord(en)
bouwen
informatie
spelen

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

Na ‘Op de luchthaven’ en ‘ Bij de brandweer’ kunnen kinderen deze keer hun (speel)hart ophalen aan deze uitgave die hen alles bijbrengt over hoe gebouwen tot stand komen.
De verschillende mensen op een bouwplaats, wat ze er doen en welke kleren ze dragen, de organisatie ervan, de machines en voertuigen die je er aan het werk ziet, de constructie van een gebouw zelf van het prille begin tot op het einde en nog zoveel meer.
Een heleboel info op 32 pagina’s, met veel prenten en korte zinnetjes.
De prenten noch de tekst zijn origineel of spitsvondig.
Dit boekje staat dan ook niet op zich. Het begeleidt een stevige en ingenieus ontworpen bouwdoos waarmee je je eigen bouwplaats bouwt en waarmee je uren speelt (en tegelijkertijd veel opsteekt over het reilen en zeilen bij het bouwen van een gebouw, in dit geval een school).
De doos waarin het boek en de uitdrukfiguren zitten dient als stevige basis voor het speelvlak. Het vormt de school zelf in opbouw met een stuk weg eromheen. Die weg vul je verder aan met stukken weg als een puzzel en zo vorm je een volledige ovalen baan en creëer je de gehele bouwplaats. Op en rond die baan kan je spelen met de andere uitdrukfiguren: allerlei bouwvakkers en hun materialen, een kiepauto, een bulldozer, een graafmachine, en andere figuren of objecten.
Uren speelplezier verzekerd met dit verzorgd uitgegeven bouwpakket.

Eric Vanthillo - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Katherine Sully   

Illustrator
Carles Ballesteros   

Uitgeverij
Oogappel   


Jaartal
2017

ISBN
9789002262203

Aantal pagina's
32

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Busy Builders Construction Site

Vertaler(s)
Emmy Middelbeek