Op avontuur met Pettson en Findus

aanrader Coverafbeelding van: Op avontuur met Pettson en Findus

Trefwoord(en)
klein
vossen
koken
kippen
kamperen
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Pettson en Findus zijn er weer! Met een extra dik boek waarin 4 eerdere verhalen van dit vrolijke duo gebundeld werden. Er is zelfs een verhaal opgenomen dat niet eerder vertaald werd, waarin je Pettson en Findus leert kennen en ontdekt dat Findus gek is op pannenkoeken. De bundel begint met de introductie van Pettson en Findus, zodat je de personages leert kennen vooraleer je samen met hen op avontuur gaat. De verhalen worden afgewisseld met een zoekopdracht, een recept, een knutseltip, een memoryspel en een tip over hoe je het weer in de gaten kan houden. De bundel sluit af met info over de auteur en een overzicht van hoe een tekening groeit, van schets tot afgewerkte illustratie.
De vier verhalen zijn eerder uitgegeven prentenboeken die hun succes al bewezen hebben. In ‘Toen Findus klein was’ wil Findus dat Pettson voor de zoveelste keer vertelt over wat er gebeurde toen Findus nog erg klein was, toen hij een keertje kwijt was. In ‘Vossenjacht’ knutselt Pettson vanalles in elkaar om een vos af te schrikken die zijn kippen wil opeten. Findus is daarbij de grote ster en de buurman van Pettson een toevallig slachtoffer. In ‘Snoeshaan’ is Findus boos wanneer Pettson een haan meebrengt voor zijn kippen. Nu willen ze niet meer spelen met Findus want ze hebben alleen nog oog voor die haan. Het kraaien werkt dan ook nog op de zenuwen, dus Findus onderneemt actie. In ‘Pettson gaat kamperen’ geraakt Pettson door Findus niet verder dan zijn eigen tuin om in te kamperen. En Findus slaapt liever binnen dan in een tent.

Pettson en Findus zijn een tijdloos duo dat al tientallen jaren jong en oud kan bekoren. De verhalen zijn fantasievol en lezen prettig voor. Maar het zijn de illustraties die Pettson en Findus onvergetelijk maken. De guitenstreken van Findus, de knutselwerken en het atelier van Pettson en de hyperactieve kippen vullen de bladzijden. En natuurlijk ook de mukkels, de fantasiewezentjes die overal rondlopen en verstopt zitten. Pettson kan ze niet zien, maar Findus en de lezers wel. Ze zorgen voor nog meer grappige details in de kleurrijke illustraties. Een verhaal voorlezen van Pettson en Findus is lachen en genieten, voor jong en oud. Een dikke aanrader!

Mik Ghys - oktober 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Sven Nordqvist

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2021

ISBN
9789002274039

Aantal pagina's
149

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Zweeds

Originele titel
På äventyr med Pettson och Findus

Vertaler(s)
Griet van Raemdonck
Annick Van den Eynde