Oog in oog met een tijger – De wisselaar, deel 2

Coverafbeelding van: Oog in oog met een tijger – De wisselaar, deel 2

Trefwoord(en)
helpen
persoonsverwisseling

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Anders is een wisselaar. Hij neemt je plaats in wanneer je zelf iets niet durft doen en daarvoor kruipt hij even in je lichaam. Maar Anders is geen gewone wisselaar. Bij hem gaat alles net even anders dan bij de gewone wisselaars. Dat maakt hem erg onzeker. Hij twijfelt dan ook of hij een goeie wisselaar kan zijn. Maar dan krijgt hij een uitnodiging om naar het Wisselkamp te komen. Daar krijgt hij 3 dagen les van de meest bekende wisselaars. Tijdens zijn wissels maakt hij fouten waardoor de Gravin, een belangrijke wisselaar, hem een gevaar vindt. Zij was altijd al een tegenstander van Anders, vooral omdat ze haar eigen zoon Collin belangrijker vindt. Maar Anders en Collin zijn vrienden geworden en vinden steun bij elkaar. Tot Anders bij enkele belangrijke wisselaars wordt geroepen. Hij is bang dat hij weggestuurd zal worden, maar het tegendeel gebeurt. Hij krijgt een erg belangrijke missie. Eentje die hij alleen maar tot een goed einde kan brengen met de hulp van Collin.

Het lijkt fantastisch om even van leven te wisselen wanneer je zelf iets niet durft doen. Maar dat kan ook gevaarlijk zijn want stel je eens voor dat de persoon waarmee je gewisseld hebt, niet terug wil wisselen? Dan zit je vast in een onbekend lichaam en moet je daarmee verder leven. Dat gegeven zorgt voor een spannend avontuur want natuurlijk krijgt Anders een opdracht die daarmee te maken heeft.
Anders is een grote twijfelaar. Hij lijkt een natuurtalent voor het wisselen maar is erg onzeker. Daarbij vindt hij het erg vervelend dat hij niets over zijn belevenissen mag vertellen aan zijn tweelingbroer en alles achter de rug van zijn vader moet doen. Zijn gevoelens bepalen mee zijn houding tegenover de andere wisselaars. De vele gebeurtenissen in dit verhaal geven telkens een nieuwe wending aan Anders’ leven. En ze verhogen de spanning voor de lezer. Dit verhaal is nog niet afgelopen, er zijn nog te veel losse eindjes die afgewerkt moeten worden. Dus wordt het uitkijken naar het volgende deel van deze spannende en fantasievolle reeks.

Mik Ghys - september 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Maren Stoffels   

Illustrator
Geert Gratama   

Uitgeverij
Leopold   


Reeks
De wisselaar

Jaartal
2023

ISBN
9789025885298

Aantal pagina's
169

Prijs
€15,99