Onverschrokken – The Valiant, deel 1

Coverafbeelding van: Onverschrokken – The Valiant, deel 1

Trefwoord(en)
gladiatoren
vriendschap
Oude Rome

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Fallon is een koningsdochter en behoort tot de Cantii-stam die door Caesar overwonnen is en waarbij een veldslag haar zus en grote voorbeeld gedood werd. Caesar is dan ook de grootste vijand van Fallon. Op een gedenkwaardige avond wordt ze echter gevangen genomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Daar komt ze terecht in een vrouwelijke gladiatorenschool. Ze wordt getraind om in de arena te vechten.

Het verhaal neemt de lezer mee naar de glorieperiode van het Oude Romeinse Rijk na de overwinning op de Gallische stammen en hun legendarische leider Vercingetorix.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Fallon, in de ik-vorm. De lezer ervaart Fallons wereld en wedervaren door haar ogen. Haar angsten, ontberingen, successen en tegenslagen komen dan ook uitgebreid aan bod. Het personage van Fallon is heel erg uitgebreid beschreven. Wat ze denkt, voelt, zegt en meemaakt geeft de lezer een erg goed beeld van haar persoonlijkheid.
Het verhaal leest heel erg vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op zodat de lezer geboeid blijft tot het einde. Tenminste als de lezer wil meegaan in de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. De lezer krijgt in het begin een beeld van het leven in de stam van Fallon, daarna haar tocht naar Rome en vervolgens haar leven als gladiatrix. Met Fallon krijgt de lezer een beeld van de gevechten in de arena maar ook van mogelijke intriges, bedreigingen en verraad in het Oude Rome. Het verhaal heeft overeenkomsten met de reeks van ‘Gladiator’ – hier met een vrouwelijk hoofdpersonage – en met de reeks van ‘Vuur en As’ – al is het daar in een fictieve maatschappij.
De plot is vakkundig opgebouwd met herkenbare, levensechte personages en vlotte dialogen, en met enkele verrassende plotwendingen in een uitgebreid beschreven historisch kader.
Goed voor een hele tijd ontspannen spannend leesplezier.

Pol Van Damme - september 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Lesley Livingston   

Uitgeverij
Van Goor   


Reeks
The Valiant

Jaartal
2017

ISBN
9789000351497

Aantal pagina's
350

Prijs
€18,99