Ontzettend stom

Coverafbeelding van: Ontzettend stom

Trefwoord(en)
humor
korte verhalen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

De makers van ‘De Waanzinnige Boomhut’ hebben zich na het maken van ‘Ontzettend irritant’ opnieuw gestort op een bundel kortverhalen. Deze keer onder de titel ‘Ontzettend stom’. Met negen verhalen over stommiteiten die de jonge Andy heeft uitgehaald. Zo is er zijn zoektocht naar een WC die een droom blijkt te zijn wanneer hij wakker wordt in een nat bed. Of die keer dat hij zich verstopt onder het bed van zijn zus om haar te laten schrikken. Dat wordt erg vervelend als er een spin in je mond valt. Hij beleeft ook een woeste rit in een oude kinderwagen die van een helling rolt. Of heeft last van geheugenverlies door een klap van een verrassingsdoos. Kortom, het zijn negen te gekke avonturen van Andy, op school en thuis.

Dit boek leest vlot en werkt voortdurend op je lachspieren. Niet alleen door de tekst, en de gekke situaties waarin Andy belandt, maar zeker ook door de illustraties. Want dit boek is naast het tekstgedeelte volgetekend met kleine illustraties. Het is voorzien van twee kleine filmpjes die je kan bekijken door de rechterpagina’s of de linkerpagina’s snel te doorbladeren. Zo krijg je onderaan dan een interactief filmpje van Andy in een kinderwagen of Andy die een doos probeert open te maken. De pagina-aanduidingen onderaan de pagina’s gebeuren door een slak, die zo haar eigen avontuur beleeft maar toch haar job blijft doen. En dan zijn er nog de vele illustraties naast de tekst. Die tonen soms iets uit het verhaal of hebben er totaal niets mee te maken maar zijn gewoon grappig. Soms zijn het zelfs korte strips zoals ‘De beste manieren om dood te gaan’ of ‘Hoe killermussen aanvallen’.
Door al deze tekeningen en de te gekke verhalen krijg je een aantrekkelijk boek vol absurde humor. Plezier gegarandeerd!

Mik Ghys - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Andy Griffiths   

Illustrator
Terry Denton   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401465724

Aantal pagina's
153

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Just Stupid!

Vertaler(s)
Edward van de Vendel