Ontdek de natuur

Coverafbeelding van: Ontdek de natuur

Trefwoord(en)
natuur
dieren

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Het boek is opgedeeld in een aantal hoofdstukken. Na een korte inleiding volgt een hoofdstuk over planten en paddenstoelen. Daarna volgen insecten & co, vissen, amfibieën en reptielen, vogels en tenslotte zoogdieren. Een pagina met dierensporen en een register sluiten het boek af. De tekstblokken zijn kort en op verschillende manieren aangebracht. Soms als een memoblaadje, andere in een gekleurde kader. Van een aantal dieren staat een kleurenfoto weergegeven.

In dit boek worden een aantal planten en dieren onder de aandacht gebracht. Het is niet duidelijk waarom het ene dier wel wordt aangehaald en het andere niet. Zij worden wel vernoemd of beschreven, maar zonder afbeelding. Het boek is geen encyclopedie maar brengt enkel een aantal algemeen gekende planten en dieren uit de omgeving aan.
De teksten zijn meestal duidelijk al wordt soms wel enige kennis van de gebruikte woordenschat vereist. Zo wordt er gesproken over ‘ooibossen’ en ‘contourveren’ om er maar enkele te noemen. Woorden die toch wel enige verduidelijking vragen. Veel van de teksten bevatten aardige weetjes over de besproken dieren, maar gaan niet dieper in op de leefwijze of leefmilieu van het dier. Daarvoor is de ruimte voor elk dier ook te beperkt.
Als smaakmaker, aanzet of prikkeling van de jeugdige lezer voor de natuur kan het boek een handig instrument zijn.

Pol Van Damme - juli 2017

Zoek op bib.be

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2017

ISBN
9789048314959

Aantal pagina's
64

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Tiere & Natur entdecken

Vertaler(s)
Jörgen van Drunen
Vitataal