Onoverwinnelijk

Coverafbeelding van: Onoverwinnelijk

Trefwoord(en)
Oude Rome
gladiatoren
verraad
wraak

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Het succes van de Ludus Achillea waarvoor Fallon vecht, wekt afgunst van de rivaliserende Ludus Amazona en zijn eigenaar Pontius Aquila. Door een smerige streek wordt de Ludus Achillea beschuldigd van verraad. Fallon en haar zuster gladiatrices moeten vluchten. Ze moeten zien te achterhalen wat er gebeurd is en een manier zien te vinden om het onrecht ongedaan te maken. Daarvoor moeten ze een gewaagde onderneming opzetten naar een mythische stam: de Amazones.

Dit verhaal volgt op de avonturen van Fallon in het eerste deel van de reeks: ‘Onverschrokken’. Voor een goed begrip van de gebeurtenissen is het wel aangeraden om dat deel eerst te lezen. De personages en de situaties zijn gekend vanuit dat eerste deel. In eerste instantie zijn de gebeurtenissen eerder een vermaak voor zowel de gladiatrices als de toeschouwers en is er van enig gevaar geen sprake. Het verhaal kabbelt rustig verder tot de fatale inval. Al is het niet helemaal duidelijk hoe de aanval als een opstand kan worden ervaren door het volk van Rome. Dat kon enkel door de manipulatie van de machtige Pontius Aquila. Wat volgt is een verhaal in sneltreinvaart dat de lezer meesleurt naar avontuurlijke, zij het ietwat voorspelbare, gebeurtenissen.
Het personage van Fallon is het best uitgewerkt omdat het verhaal vanuit haar standpunt door de auteur wordt beschreven. Haar edelmoedigheid en goedheid hebben de bovenhand en ze zal alles doen om haar zusters te beschermen of te bevrijden. Toch voelt ze zich schuldig als er door haar toedoen mensen het niet overleven en ondanks het wensvervullend slot heeft ze krassen op haar ziel die haar neerslachtig maken. Met de hulp van haar zussen ziet ze de toekomst echter positief tegemoet.
Spannende ontspannen lectuur voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - mei 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Lesley Livingston   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2018

ISBN
9789000351763

Aantal pagina's
344

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Defiant

Vertaler(s)
Mireille Vroege