Onmogelijke wezens

Al heel zijn leven zijn dieren niet bang van Christopher, integendeel, ze zoeken hem op. Terwijl hij bij zijn opa verblijft, ergens heel afgelegen in de Schotse Hooglanden, redt hij een jonge griffioen. Daardoor belandt hij in een fabelachtige wereld, ver weg van de gewone wereld. Het is de Archipel, een geheime eilandengroep waar nog mythische wezens leven. Hij ontmoet Mal, een meisje met een bijzondere vliegjas. Ze belanden beide in een beangstigend avontuur waar de toekomst van de wereld van afhangt.

Liefhebbers van eenhoorns, sfinxen, centaurs, draken en nog veel meer wonderlijke wezens komen in dit verhaal helemaal aan hun trekken. De gebeurtenissen volgen elkaar in zulk snel tempo op dat de personages zelf amper tijd krijgen om op adem te komen.
Het verhaal wordt door de auteur verteld, meestal vanuit het standpunt van Christopher of Mal. Maar evengoed vanuit het standpunt van andere personages. Christopher ontpopt zich tot beschermer en helper van Mal. Terwijl Mal wel een tijd van twijfel heeft of ze haar bijzondere gave wil inzetten om de wereld te redden. Dat is wel opvallend omdat ze in het begin van het verhaal beslist wil dat het probleem opgelost raakt, waarna ze begint te twijfelen. Toch zijn het allebei sterke personages die alle problemen het hoofd proberen te bieden.
En problemen zijn er. Zelfs zoveel dat het wat te veel lijkt te worden. Telkens ze één obstakel hebben overwonnen, dient er zich alweer een volgend aan. Aan avontuur dus geen gebrek. Het ‘kwade’ dat deze fabelachtige wereld maar ook de wereld daarbuiten bedreigt, is zeker herkenbaar. Tussendoor komen er ook een aantal herkenbare ‘levenstips’ aan bod. Een aantal scenes herkent een opmerkzame lezer uit andere verhalen of mythes.
De fantasy die aan bod komt – voornamelijk wonderbaarlijke wezens – blijft gelukkig geloofwaardig overkomen. Dat maakt het verhaal zeker sterker.
Een heel avontuurlijk verhaal over de strijd tegen een bedreigend ‘kwaad’ dat zich in een fabelachtige wereld afspeelt.
Voor vele uren spannend leesplezier.

Pol Van Damme - mei 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Katherine Rundell

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2024

ISBN
9789021044934

Aantal pagina's
314

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Impossible Creatures

Vertaler(s)
Jenny de Jonge