Ongeloofijke encyclopedie voor kinderen

  Coverafbeelding van: Ongeloofijke encyclopedie voor kinderen

Trefwoord(en)
dieren
lichaam
geschiedenis
ruimte

Genre
informatief

Vanaf
8 jaar

Het boek is opgedeeld in zeven hoofdstukken: De dinosauriërs – De dieren – Het menselijk lichaam – De aarde – Het heelal – De prehistorie – De geschiedenis. Elk hoofdstuk heeft een bepaalde kleur in een verticale band aan de linker pagina. Elk onderwerp in een hoofdstuk beslaat een dubbele pagina en bevat een inleidende tekst, tekstblokken bij illustraties of foto’s, enkele bijzondere feiten in kleine rubriekjes: ongelooflijk – record – Wist je dit?.

In dit boek staan heel veel getekende illustraties, veel meer dan fotomateriaal. Dat geeft het boek een bepaalde uitstraling. Elk onderwerp in de verschillende hoofdstukken beslaat een dubbele pagina, waardoor er niet diep kan worden ingegaan op het gegeven. Het zijn dus korte, eenvoudige teksten, telkens bij een illustratie. Het blijft ook in alle hoofdstukken bij een vrij algemeen overzicht. Bijvoorbeeld bij het hoofdstuk dieren vindt de lezer over olifanten helemaal niets terug of bij het hoofdstuk geschiedenis gaat men niet verder dan de middeleeuwse ridders.
Het boek is gedrukt op dik, stevig papier, waardoor het door vele handen kan gebruikt worden, zonder al te snel scheuren te vertonen.
Een nadeel is wel dat er geen register in het boek is opgenomen. Daardoor kan er enkel in de inhoudstafel worden gezocht naar een bepaald onderwerp.
Een weetjesboek dus voor jonge kinderen, niet echt ‘ongelooflijk’, niet volledig maar met een breed algemeen beeld.

Pol Van Damme - december 2016

Uitgeverij
Bakermat   


Jaartal
2016

ISBN
9789059242241

Aantal pagina's
125

Prijs
€18,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Incroyable Encyclopédie Junior

Vertaler(s)
Siska Lernout