Oneindig ver

Dit prachtig uitgegeven prentenboek voor alle leeftijden is multi-interpreteerbaar. Het leest als een lang gedicht met bijzonder broze woorden en vele gedachten en beelden tussen de zinnen door. Hierdoor laat het zich voelen en creëert het beelden in je hoofd die beklijven. Verwondering en een intense liefde domineren, terwijl missen en verlangen ook sterk aanwezig zijn.
Het verhaal: twee mensen zijn onderweg. Zij kijkt uit over zee – stapelwolkenhoog – en proeft richtingen. Waarnaartoe?  Zal de horizon verdwijnen? Onderweg staat zij open voor nieuwe glinsteringen. Ondertussen is ook hij onderweg, met een hoofd vol bergvragen. Onderweg, op al die vraagkronkelpaden, ontdekt hij de geheimen van de wereld. Elke vraag opent een deur en elke deur een doolhof. Maar wat als hij de zee-glinstering ziet?… En als de stapelwolkenhoge gedachten en vraagkronkelpaden samenvloeien tot een eindeloos landschap?…

Bijzondere kwetsbare woorden vermengen zich met imponerende beelden in sfeervolle verfpartijen. Elke prent is een wereld op zich die het midden houdt tussen realiteit en fantasie, tussen absurd en naïef. Net als in de tekst is hier ook het voelen en het weglaten primair. Het weglaten waardoor het sterker bij je naar binnen komt.
Door dit intense samenspel van tekst en beeld zindert het geheel nog een tijd na en prikkelt het je eigen verbeelding.
Bijzonder is het minst wat je kan zeggen van dit prentenboek voor jong én oud.

Eric Vanthillo - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Winny Ang

Illustrator
Marie Van Praag   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2023

ISBN
9789462917422

Aantal pagina's
38

Prijs
€19,95