Onder water / Onder de grond

aanrader Coverafbeelding van: Onder water / Onder de grond

Trefwoord(en)
natuur
leven
verwondering
weetjes

Genre
informatief

Vanaf
8 jaar

Daniel en Aleksandra Mizielinska bundelden hun krachten voor een monumentaal en bewondering opwekkend boek over het leven onder de grond en onder het water. Een omdraaiboek waarvan het ene deel zich afspeelt onder de grond en het andere deel onder het water. De beide delen ontmoeten elkaar in het midden van het boek bij de aardkern.
Een origineel opzet boordevol informatie dat oogt als een groots prentenboek in gezellige retrotinten waarbij de tekst vlotjes verwerkt is in de tekeningen. Elk deel begint bij de oppervlakte en graaft dan dieper en dieper naar ongekende plekken waar nooit een mens is geweest.
Het deel onder de grond start bij de grote en kleine wormen en gaat dan verder over de mieren, de dieren die in holen wonen, planten, wortels en knollen onder de grond, kabels en buizen diep onder de grond, aardgas, …
Het deel onder het water begint bij de vissen in het meer en gaat dan verder over de oceaan, wat drijft en zinkt, koraalriffen, duiken en druk onder water, onderzeeboten, reuzen van de zee,  …
Kortom, noem het en je vindt het (en zoveel meer) terug in dit boek. Veelzijdigheid troef!
De tekst is kort en boeiend en verrast voortdurend. Tegelijkertijd zie je pagina na pagina de diepte duidelijk weergegeven in cijfers. Alsof je zelf afdaalt in de diepe en mysterieuze aarde.
Een knap opzet dat bulkt van de heldere en verrassende informatie voor een jong publiek dat nieuwsgierig is en hongert naar meer. En tegelijkertijd voor volwassenen die zich nog kunnen verbazen over zoveel schoonheid en ook nog verrast kunnen worden door weetjes en feiten.
Kortom, een must voor jong en oud.Goed voor uren samen graven en spitten en ontdekken…
Vandaar een stevige aanrader!

Eric Vanthillo - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Daniel Mizielinski

Illustrator
Aleksandra Mizielinska

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2015

ISBN
9789401426275

Aantal pagina's
112

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Pools

Originele titel
Pod Ziemia – Pod Woda

Vertaler(s)
Greet Pauwelijn