Onder water met Rik

Coverafbeelding van: Onder water met Rik

Trefwoord(en)
water
zee
zeemeerminnen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Rik maakt met zijn klas een uitstap naar een zeeaquarium. In de klas vertelt de juf al over zeedieren en daarna rijden ze met de bus naar het aquarium. Daar zijn alle kinderen verwonderd over de vele soorten vissen die ze kunnen zien. Er is zelfs een onderwatertunnel zodat ze midden tussen de vissen kunnen staan. ’s Nachts droomt Rik over een avontuur onder water, waarbij hij een walvis en een zeemeermin ontmoet. De volgende dag is Rik jarig en heeft een feestje met zijn vrienden. Een vissenfeestje!

Elke dubbele pagina toont een grote tekening waarbij een korte tekst vertelt wat er gebeurt. Onderaan de pagina’s staan enkele vraagjes over wat er te zien is in de tekst. En ook enkele zoekopdrachten waarbij geteld moet worden, zoals 2 brillen, 1 koe en 2 ankers zoeken in de tekening. Ook Sam de poes moet gezocht worden in elke illustratie, die is er natuurlijk weer bij.
Felle kleuren en strak omlijnde figuren trekken je aandacht en brengen alle belevenissen van Rik duidelijk in beeld. De tekeningen maken je vrolijk, want overal zie je lachende gezichtjes. De vraagjes stimuleren de woordenschat van kleuters en helpen hen tellen en herkennen. Op de allerlaatste pagina mogen ze hun eigen fantasie aanspreken want daar kunnen ze een tekening maken over hoe de droom van Rik verder had kunnen gaan.
Opnieuw een geslaagd kijk- en zoekboek over Rik en poes Sam.

Mik Ghys - juni 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbet Slegers   

Uitgeverij
Standaard Uitgeverij   


Jaartal
2024

ISBN
9789002280849

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99