Onder de radar

Drie jongeren, Alex, Hannah en Elin, zitten in dezelfde klas maar hebben verder weinig gemeen. Elk van hen heeft zo zijn eigen problemen en bezorgdheden. Zoals een neefje dat plots erg stoer over wapens spreekt terwijl iemand anders gechanteerd wordt door de dreiging een bepaalde foto openbaar te maken. Een niet zo aangename thuissituatie en een gemene prank brengen alles in een stroomversnelling.

Dit boek bevat een verhaal met een boodschap. Specifiek gericht op jongeren die op zoek zijn naar een eigen identiteit of zich in een moeilijke situatie bevinden. Daarbij spelen groepsdruk – erbij willen horen – en broze relaties een grote rol.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van één van de drie hoofdpersonages, telkens in de ik-vorm. De lezer ervaart dan mee wat de gebeurtenissen met de personages doen, hoe ze daar op reageren en wat ze daarbij voelen. De gebeurtenissen komen erg realistisch over en de gebeurtenissen zijn heel erg herkenbaar. De dialogen tussen de personages zijn bijzonder vlot en hun gevoelens herkenbaar. Meer dan jongeren te waarschuwen voor deze zaken in een informatieve tekst, geeft het verhaal ook veel beter weer hoe de personages zich voelen bij bepaalde gebeurtenissen en hoe ze er op reageren.
Achteraan het verhaal is nog enige informatie over groepsdruk, sexting, wapens, huiselijk geweld en chantage opgenomen. Waarbij wordt aangegeven wat jongeren zouden moeten doen als ze deze zaken ervaren.
Bijzonder realistisch verhaal over mislopende situaties bij kwetsbare jongeren en wat de impact daarvan is.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Marcel van de Ven

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2020

ISBN
9789020622485

Aantal pagina's
162

Prijs
€15,99