Onbreekbaar

Coverafbeelding van: Onbreekbaar

Trefwoord(en)
poëzie
liefde
dood
alleen
verlangen

Genre
poëzie

Vanaf
12 jaar

Poëzie voor ‘young adults’ is niet vanzelfsprekend. Maar Hans Hagen slaagt erin om hen met zijn poëtische mijmeringen mee te voeren en te boeien doorheen vele thema’s als de liefde, de dood, de eenzaamheid, het verlangen, …, kortom een verscheiden aanbod van thema’s, herkenbaar en uit het leven gegrepen. Drie gedichten verschenen eerder in andere publicaties, maar de 28 andere gedichten zijn allemaal nieuw. Zij verrassen, confronteren, troosten, doen je nadenken, schuren, zalven, …
Elk gedicht staat op zich en soms lijkt er een verband tussen verschillende gedichten. Zo presenteert deze bundel zich als een eenheid waarin je naar hartenlust kan grasduinen. De titel ‘onbreekbaar’ staat in schril contrast met de fragiele inhoud. Wat netjes tot nadenken stemt… De illustraties in 3d geven het geheel een fijne meerwaarde. Van der Schaaf stelt samen wat eerder uit elkaar gevallen leek. De vleugels van een vlinder, de blaadjes van een bloem,  een herfstblad, … Andere keren toont zij voorzichtige beelden die beklijven. Zoals kersen in ijsblokjes, een tere pluisbol als vuurwerk, een verfrommeld stuk papier met de schaduw van een gezicht, en veel meer. Origineel hoe zij het geheel ‘verpakt’ in bubbelplastiek. Dit beeld geeft de broze titel een stevige meerwaarde.
In al zijn bescheidenheid is dit een poëziebundel om te koesteren. Waarin beeld en woord elkaar versterken tot gedachten die zich in je nestelen.

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2019.

Eric Vanthillo - april 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Hans Hagen   

Illustrator
Deborah van der Schaaf   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2018

ISBN
9789045121314

Aantal pagina's
53

Prijs
€15,00