Oma Ondersteboven

Coverafbeelding van: Oma Ondersteboven

Trefwoord(en)
grootouders
kleinkinderen
avontuur
zee
liefde

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Oma Ondersteboven woont in een rusthuis. Ze is altijd in de weer, doet steeds lekker haar eigen zin en laat zich niets opleggen. Ze weet zelf best wat goed is voor haar. Suiker, sigaartjes, poezen, … Terwijl de zomer op zijn laatste benen loopt, besluit ze om met Billie, haar kleindochter en de ik-persoon van het verhaal, naar zee te gaan. Samen met haar rode autootje geraken ze wel niet ver. Dan maar liftend verder. En zo ontmoeten ze de oude Joe, een man naar haar hart. Aan zee beleven ze de ‘wildste’ avonturen waarbij niet altijd duidelijk is wie op wie let. ‘Pluk de dag’ is haast een understatement voor zoveel plezier en levenslust…

Dit (h)eerlijke prentenverhaal wordt uitvoerig verteld in een taal die zich lekker laat voorlezen. Dieltiens raakt vaak de gevoelige snaar met juist gekozen woorden en vlotte zinnen. Tegelijkertijd staat er zoveel meer tussen de zinnen in. Dit scherpt je verbeelding aan. De lichte humor, gemengd met de prettige fantasie, maakt het geheel licht en amusant. Een herkenbaar verhaal dat je met veel plezier terug leest. En elke keer ontdek je er weer nieuwe dingen in.
Geeraerts illustreert dit gepast met kleurrijke prenten die mooi het midden houden tussen realiteit en fantasie. Zij componeert beelden vol sfeer, die je verbeelding prikkelen door het uitvergroten (of net niet) van details. Heerlijk hoe zij op elke prent diverse poezen tekent. Ideaal om ernaar op zoek te gaan en te tellen. Zij verzorgt ook de vormgeving en doet dit met veel zin voor schoonheid. Tekst en beeld zijn perfect in balans.
Een verzorgd en mooi geheel dat als het ware een warme ode is aan de liefde en het leven (op elke leeftijd).

Eric Vanthillo - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Kristien Dieltiens

Illustrator
Isabelle Geeraerts   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2019

ISBN
9789462914049

Aantal pagina's
38

Prijs
€16,50