Oma Luchtbuks

Coverafbeelding van: Oma Luchtbuks

Trefwoord(en)
grootmoeders
ontvoeren
redden
avontuur
humor

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Lina’s ouders hebben weinig tijd voor haar. Wanneer haar moeder een belangrijke prijs wint, wil ze dan ook naar de prijsuitreiking. Daardoor valt het weekendje Parijs dat ze met Lina gepland had weg. In plaats daarvan wordt Lina naar haar oma gestuurd. Een oma die ze nog nooit ontmoet heeft. Die woont op een camping met enkele rare bewoners. Lina vindt deze vakantie best spannend, maar haar oma wil haar terug naar huis sturen. Tot Lina’s moeder in Frankrijk ontvoerd wordt. Dan blijkt dat oma niets liever doet dan mensen in nood helpen, al is het op een ongewone manier. En Lina mag mee…

Wat een vervelende vakantie lijkt te worden, draait plots uit op een spannend avontuur. Oma is geen oude dame die zich als een grootmoeder gedraagt. Ze oefent met een luchtbuks om sluipschutter te worden en jaagt zo schuldeisers van de camping weg. Met Lina heb je eerst medelijden. Ouders die amper naar je omkijken, dat is wel heel erg. Toch lijkt Lina daar niet hard onder te lijden, ze verdedigt zelfs haar ouders. Haar idee van een oma wordt grondig door elkaar gegooid wanneer ze haar eigen oma Maria eindelijk ontmoet. Die rebelse, levenslustige dame schudt Lina wakker, gewoon door zichzelf te zijn. Zo ontdekt Lina dat ze zelf ook veel meer in haar mars heeft dan ze dacht.
De verschillende karakters in dit verhaal werden raak getypeerd. Het is een bont allegaartje dat samen een fantastisch avontuur beleeft. Het verhaal is spannend en heeft veel vaart. Ook humor speelt een belangrijke rol. De illustraties pikken in op speciale momenten in het verhaal en verlevendigen het geheel.
Een spannend avontuur met een verrassende oma.

Mik Ghys - juni 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Barbara Scholten   

Illustrator
Els van Egeraat   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2021

ISBN
9789021681603

Aantal pagina's
169

Prijs
€14,99