Oma Boef slaat weer toe

Coverafbeelding van: Oma Boef slaat weer toe

Trefwoord(en)
diefstal
humor

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Bens oma is al een poosje overleden. Hij is dan ook erg verbaasd wanneer er enkele grote diefstallen bekend worden, waarbij telkens verwezen wordt naar De Zwarte Kat. Want die Zwarte Kat, dat was zijn oma. De dief laat ook telkens scrabbleletters achter, en scrabble was het lievelingsspelletje van zijn oma. Meneer Moerman, Bens buurman, is ervan overtuigd dat Ben iets met die diefstallen te maken heeft. Hij had Ben en zijn oma bijna betrapt toen ze de kroonjuwelen van de koningin wilden stelen en achtervolgt Ben nu overal. Toch probeert Ben te onderzoeken wie die nieuwe dief is. Wanneer hij hem op heterdaad betrapt tijdens een inbraak, start een superspannende nacht vol verrassingen.

Nee, verklappen wie die dief is zou de pret bederven. Daarvoor moet je dit spannende maar vooral hilarische boek zelf lezen. De vaart in dit verhaal en de vele wendingen zorgen voor actie en spanning. Alles wordt met zoveel humor beschreven, dat het aanvoelt alsof je in een rollercoaster zit. Telkens wanneer je denkt dat het niet gekker kan worden, steekt de auteur nog een tandje bij. Heerlijk!
De personages zijn al gekend uit het eerste boek, ‘Oma Boef’, en spelen nu allemaal weer hun gekende rol. Ben is het centrale personage in het verhaal, maar de overleden oma speelt ook nog een rol. En hoe zit het eigenlijk met die mysterieuze kat?
De illustraties van Tony Ross passen perfect bij deze hilarische avonturen.
Een geslaagde en verrassende opvolger van ‘Oma Boef’.

Mik Ghys - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
David Walliams

Illustrator
Tony Ross

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044849011

Aantal pagina's
304

Prijs
€22,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Gangsta Granny Strikes Again

Vertaler(s)
Finne Anthonissen