Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had

aanrader Coverafbeelding van: Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had

Trefwoord(en)
ogen
brillen
humor

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Olle heeft een zus die hij soms liever niet had gehad want ze zeurt veel. Als ze op uitstap gaan met de familie, zeurt ze over de koeien in de wei. Maar Olle ziet snuivende bizons met scherpe horens. Als ze in de auto naar oma rijden, zeurt zijn zus over de auto’s. Maar Olle ziet een stoet, een circusstoet vol acrobaten. En als ze op zondag gaan varen, zeurt zijn zus over een slome boot. Maar Olle ziet een piratenschip met superslimme piraten. Toch  weet Olle zeker dat hij geen bril nodig heeft. Ook op school niet. Wanneer de juf hem vraagt om de letters op het bord te lezen, ziet Olle vogels met grote snavels. Of vissen met staarten in een diepe zee. Dus nemen Olles ouders hem mee naar de oogarts voor een bril. Maar heeft hij die echt nodig?

Een heerlijk kijk- en leesboek over het vrolijke en fantasierijke varkentje Olle. Wanneer zijn zus zich ergert aan alledaagse dingen, geniet hij volop van zijn fantasierijke invulling van datzelfde alledaagse gebeuren. Hij geniet van het leven en bekijkt alles op zijn manier. Daardoor raken de juf en zijn ouders in de war. Ze denken dat hij een bril nodig heeft, maar Olle kan alles perfect zien. Hij ziet zelfs veel meer, dankzij zijn ongebreidelde fantasie.
De tekst van dit verhaal is eenvoudig en bondig. Ideaal om zin te krijgen in lezen, met korte zinnen en een duidelijke woordenschat. Die tekst wordt gepresenteerd op de linkerpagina’s in het boek, tegenover de illustratie op de rechterpagina. Meestal vind je onder de illustratie nog één zin, een afsluiter van die pagina en tegelijk een overgang naar de volgende. De illustraties zijn fijne pentekeningen met zachte kleuren, heel sfeervol en expressief. Tekst en illustraties versterken elkaar en zorgen zo voor een boeiend en grappig verhaal. Een aanrader,  want iedereen raakt vertederd door dit fantasierijke varkentje.

Mik Ghys - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Joukje Akveld   

Illustrator
Sieb Posthuma   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Tijgerlezen

Jaartal
2019

ISBN
9789045123417

Aantal pagina's
51

Prijs
€12,99