Olivia

aanrader Coverafbeelding van: Olivia

Trefwoord(en)
dieren
gezin
leven
spelen
humor
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

De immer vrolijke en bezige Olivia steelt in dit prentenboek weer eens het hart van klein én groot.
We maken deze keer kennis met haar familie: vader, moeder, kleine broer Ian, hond Peggy en poes Edwin. Het geheel is niet echt een verhaal dat zich opbouwt, maar eerder een kijk in haar ‘drukke’ leventje temidden deze huisgenoten. Ze kan zo veel dat iedereen er af en toe doodmoe van wordt (zijzelf ook trouwens…). Kleine broer Ian imiteert haar steeds. Af en toe moet zij daar wel iets tegen doen… Het zich aankleden in de ochtend kan best lang duren. Want zij heeft ook erg veel kleren… Op het strand had haar mama haar geleerd om een zandkasteel te bouwen. Wat zij gretig en vol fantasie naar haar hand zet… Het middagslaapje wil maar niet lukken. En naar het museum gaan, dat vindt ze heerlijk. Zeker als ze steeds maar weer kan wegdromen bij haar ‘droom’schilderij… En ’s avonds, dan is er het voorleesmoment…

Je leeft als (voor)lezer/kijker gretig mee met deze vrolijke big wiens leven op rolletjes loopt.
De auteur/tekenaar zet haar neer met veel zwier en speelse elegantie. Ontwapenend is het minst wat je van Olivia kan zeggen. Elke prent laat zich ontdekken en prikkelt je verbeelding om zelf verder te verzinnen. Herkenning is daarbij een meer dan grote troef.
Het geheel oogt bijzonder fraai en aantrekkelijk door de beperkte kleurkeuze (hoofdzakelijk wit, zwart en grijs met vele opvallende rode accenten) en de grote witvlaktes. Falconer slaagt er telkens in om met een beperkte maar essentiële en speelse lijnvoering een rijkdom aan expressie tevoorschijn te ‘toveren’.
Dit alles maakt dat je Olivia, en met haar dit fijne prentenboek, meteen in je hart sluit.
Een aanrader!

Eric Vanthillo - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Ian Falconer

Illustrator
Ian Falconer

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2021

ISBN
9789047628620

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Olivia

Vertaler(s)
Herma Vogel