Olivia is een spion

aanrader Coverafbeelding van: Olivia is een spion

Trefwoord(en)
varkens
stout
ouders
opkomen voor jezelf

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Het bijdehante varkentje Olivia weet hoe je een blender moet gebruiken en hoe je de wasmachine moet gebruiken. Maar toch gaat het telkens mis…
Tot wanhoop van haar moeder die haar hart lucht aan de telefoon tegen tante. Maar Olivia wil meer horen, dus besluit ze om spion te worden. In vele gedaantes (!…) luistert ze de gesprekken af, en zo hoort ze op een dag dat mama met haar naar een instelling gaat. Maar een instelling, is dat geen gevangenis?… Het loopt gelukkig allemaal anders af, maar Olivia zal niet veranderen. Frustrerend voor mama Varken, gelukkig voor de blije lezer/kijker van dit hilarische prentenboek.
Want dat is het zeker! Olivia steelt je hart met haar ‘onschuldige’ schalksheid.

De auteur zet haar treffend neer met veel zwier en expressie. Herkenbaar voor elk kind en vol humor voor elke volwassene.
Het verhaal ontwikkelt zich vol verrassingen. Telkens als je denkt ‘nu kan het niet erger’, weet hij er nog een stapje aan toe te voegen. Ook de verschillende emoties zijn meer dan herkenbaar en spreken de lezer aan op zijn inlevingsvermogen.
De prenten blinken uit in eenvoud en trefzekerheid. De expressie van Olivia en haar moeder spreken boekdelen. En in combinatie met de foto’s op de achtergrond worden ze levensecht. Zeker de verschillende gedaantes van Olivia als spion overtreffen je verbeelding.
Tekst, tekeningen en originaliteit vormen samen een geheel vol humor en herkenbaarheid, vandaar een aanrader! (voor groot en klein)

Eric Vanthillo - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Ian Falconer

Illustrator
Ian Falconer

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2017

ISBN
9789047622819

Aantal pagina's
38

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Olivia the spy

Vertaler(s)
Tjibbe Veldkamp