Olive Jones en de herinneringendief

Coverafbeelding van: Olive Jones en de herinneringendief

Trefwoord(en)
detective
spionage
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Tijdens de begrafenis van haar oma Sylvie, bedenkt Olive dat ze het jammer vindt dat ze haar oma zo slecht kende. Ze is dan ook verbaasd wanneer ze van haar oma iets heel speciaals erft: haar herinneringen, opgeslagen in een speciale uitvinding. Maar tijdens het bekijken van die herinneringen wordt het toestel gestolen. Daardoor gaat Olive in oma’s huis op zoek naar meer herinneringen. Samen met haar broertje Frankie ontdekt ze dat haar oma geen gewone oma was, maar een belangrijke spion. Ze heeft voor haar kleinkinderen een speciale opdracht achtergelaten: ‘ontmasker de spion die ik al jarenlang zoek’. Onmiddellijk gaan de kinderen op zoek, zodat ze in een spannend avontuur belanden. Het grootste probleem is dat ze niet weten wie ze kunnen vertrouwen en wie niet.

Dit spannende verhaal zet je geregeld op het verkeerde been. Maar dat is logisch, want je weet als lezer maar evenveel als Olive en Frankie. Olive is ondernemend en nieuwsgierig, en heeft veel fantasie. Net daardoor denkt ze buiten de lijntjes en raakt ze in haar zoektocht verder dan haar oma. Maar ook haar jongere broertje Frankie is een grote hulp, ook al verwachtte ze dat niet. Olive en Frankie vormen een goed team, dat vol enthousiasme heel wat gevaar trotseert.
De spanning in dit verhaal wordt mooi opgebouwd, en de belevenissen van de twee kinderen worden steeds gevaarlijker. Het thema is fantasierijk en intrigerend, want stel je eens voor dat je herinneringen kan bewaren met een toestel, en laten bekijken door anderen. En wat dan als die herinneringen aangepast kunnen worden? Een boeiend gegeven dat zorgt voor een spannend avontuur.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Kate Gilby Smith   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2022

ISBN
9789048319947

Aantal pagina's
283

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Olive Jones and the memory Thief

Vertaler(s)
Saskia Peeters
Vitataal