Olifant op het feest

Coverafbeelding van: Olifant op het feest

Trefwoord(en)
feesten
dieren
verdriet
helpen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Muis is jarig en geeft een feest. Al zijn vriendjes zijn er en zingen en dansen samen. Behalve Olifant, die zit verdrietig bij een dikke kastanjeboom. Wanneer ze taart gaan eten, kruipt hij onder de tafel. De andere dieren willen hem troosten. Kikker geeft hem een cadeau, maar dat maakt Olifant niet blij. De ballon die Rat hem geeft ook niet. Zelfs de taart van Konijn helpt niet. Vos probeert het met mooie zinnen, maar Olifant blijft verdrietig. Tot Muis naast hem gaat zitten en vraagt om hem over zijn tranen te vertellen. Eindelijk geraakt Olifant verlost van zijn verdriet.

Omgaan met verdriet is moeilijk. Olifant trekt zich helemaal terug en niets helpt om hem te troosten. Tot Muis het enige doet dat kan helpen: luisteren. Want iedereen bedenkt een oplossing, maar dat maakt het nog moeilijker voor Olifant.
Dit boek probeert duidelijk te maken dat verdriet pas kan minderen of weggaan als het ruimte krijgt, als anderen het zien en het erkennen, er zelfs naar luisteren. Deze boodschap werd in een duidelijk herkenbaar verhaal gestoken, waarin de dieren eerst geen oog hebben voor Olifant maar hem daarna allemaal willen helpen.
De tekst leest vlot voor en de sfeervolle illustraties tonen duidelijk de gevoelens van de dieren.
Achteraan het boek leggen de auteur en de illustrator uit waarom ze dit boek gemaakt hebben. Ze willen vooral verdriet bespreekbaar maken en hopen dat dit boek daarmee kan helpen. Een eerste stap is hiermee alvast gezet.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Laurina de Visser

Illustrator
Linda Bikker   

Uitgeverij
KokBoekencentrum   


Jaartal
2020

ISBN
9789026623745

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99