Olaf en de groene challenge

Coverafbeelding van: Olaf en de groene challenge

Trefwoord(en)
milieu
milieubescherming
natuur
wedstrijden

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Olaf en zijn vrienden spelen graag op het veldje aan het Vogelbosje. Het is de enige plek met wat groen in de buurt. Wanneer op school een groene challenge wordt georganiseerd, mogen de leerlingen plannen aanbrengen. Olaf en zijn vrienden kiezen voor het opruimen en opwaarderen van het veldje en het Vogelbosje. Maar enkele klasgenoten willen het bosje weghalen en dan een groot sportveld van kunstgras aanleggen. Ze maken vlotte promotiefilmpjes en verdraaien de waarheid, zodat Olaf en zijn vrienden geen kans meer lijken te hebben om te winnen. Maar dat is buiten hun doorzettingsvermogen gerekend.

Dit verhaal heeft een hoog realiteitsgehalte, want er zijn al heel wat gezellige groene plekjes op die manier verdwenen. Je krijgt hier een spannend verhaal, waar heel wat moed en hoop nodig is om uiteindelijk een goede afloop te krijgen.
Het verhaal wordt regelmatig onderbroken door gedachten in denkballonnetjes, of door weetjes van Olaf of algemene weetjes. Dat vertraagt jammer genoeg het tempo en haalt de vaart uit het verhaal. De illustraties sluiten dan weer mooi aan bij zowel het verhaal als bij de extra’s.
Een moedgevend verhaal in de strijd voor meer groen.

Mik Ghys - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Evelien van Dort   

Illustrator
Juliette de Wit   

Uitgeverij
KokBoekencentrum   


Jaartal
2021

ISBN
9789026624902

Aantal pagina's
175

Prijs
€14,99