OEF Wat een geluk!

aanrader Coverafbeelding van: OEF Wat een geluk!

Trefwoord(en)
natuur
bomen
groeien
seizoenen
bossen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Oef, wat een geluk!
Want als die eekhoorn de eikel had opgegeten, was hij niet ontkiemd. En als het onweer niet voor water had gezorgd, had hij niet kunnen groeien. In de winter kozen de mensen een andere boom om te versieren. En de houthakkers plaatsten geen kruisjes op zijn stam zodat hij kon blijven staan. Toen het huis werd gebouwd, brachten de machines hem geen schade toe. En toen de kinderen een hut bouwden in zijn kruin…

Dit prachtig vormgegeven prentenboek is een ware ode aan de natuur, in het bijzonder aan de bomen en in dit geval aan de eik.
Je volgt het jarenlange proces van eikel tot statige eik, doorheen de vier seizoenen.
De tekst is eenvoudig maar doordacht. De ‘Oef-herhaling’ geeft het geheel een speels karakter. Je bent telkens blij om te ontdekken hoe de eik aan de mogelijke gevaren ontsnapt. De goed naar de hand gezette vertaling doet niet vermoeden dat dit een van oorsprong Frans verhaal is.
De paginagrote prenten zijn wonderlijk. Je herkent er duidelijk de hand van Schamp in, maar toch experimenteert hij hier weer met nieuwe technieken. Knap! De kleurrijke illustraties tonen de natuur in al zijn pracht. Vele details doen je kijken en zoeken, ontdekken en verzinnen. Je geraakt er niet op uitgekeken en je keert ook telkens terug naar de prenten om er weer nieuwe zaken in te ontdekken. Keer na keer.
Wat ook zeer in het oog springt, is de algemene vormgeving. Alsof het ganse boek geschilderd is op houtfineer. Beter had men het niet kunnen bedenken.
Een doordacht en wondermooi prentenboek dat de natuur toont in al zijn pracht. Daarom een aanrader!

Eric Vanthillo - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Ghislaine Roman   

Illustrator
Tom Schamp   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401463133

Aantal pagina's
30

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Ouf!

Vertaler(s)
Sylvia Vanden Heede