Oceaan

Coverafbeelding van: Oceaan

Trefwoord(en)
oceanen
zeedieren

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Dit boek in groot formaat is erg knap vormgegeven. Het bevat fragiele uitgesneden pagina’s, uitklappagina’s, flapjes en heel veel illustraties. Er komen veertien onderwerpen aan bod die telkens over een dubbele pagina worden belicht. De lezer/kijker krijgt een vrij algemeen beeld over de oceaan. Zoals de verschillende zones, de dieren die er leven en hoe die er leven, getijden en golven, de voedselketen of koraal. De tekstblokken zijn kort en staan verspreid tussen de illustraties. De gebrachte informatie blijft beperkt tot een aantal weetjes over deze onderwerpen.
Sommige teksten zijn erg moeilijk leesbaar omdat zwarte tekst op donkerblauw papier erg weinig contrast geeft. De uitklapbladen zijn gekleefd, wat het uitvouwen wel wat bemoeilijkt. Ook door de fragiele uitsnijbladen moet het boek erg voorzichtig behandeld worden.
Een erg mooi kijk- en weetjesboek, met een beperkte hoeveelheid informatie, dat met fijne en rustige gebaren moet bekeken worden. Dus niet geschikt voor klasgebruik of in een bibliotheek.

Pol Van Damme - december 2018

Zoek op bib.be

Illustrator
Hélène Druvert   

Uitgeverij
Fontaine   


Jaartal
2018

ISBN
9789059568785

Aantal pagina's
46

Prijs
€25,00


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Océan

Vertaler(s)
Linda Beukers