Obi en Tito Tapir

aanrader Coverafbeelding van: Obi en Tito Tapir

Trefwoord(en)
erfenis
redden
vriendschap
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Er zijn nieuwe bewoners aangekomen in de straat van Obi. Obi hoopt dat er kinderen bij zijn, maar de nieuwe buren blijken een grotere verrassing. Het is een familie tapirs, die de villa van de net gestorven barones geërfd hebben. Obi’s opa, die naast hen woont, houdt een oogje in het zeil. Obi sluit al snel vriendschap met Tito, de kleine tapir die er met zijn ouders woont. Maar wanneer de boswachter ontdekt dat er tapirs in de villa wonen, laat hij ze gevangen nemen en naar de dierentuin brengen. En Obi’s opa, die dat wil verhinderen, wordt naar de gevangenis gebracht. Gelukkig hebben ze Tito niet gevonden. Obi wil samen met Tito diens ouders redden uit de dierentuin. Dat lijkt onmogelijk, tot ze Mika ontmoeten, de kleindochter van de nachtwaker van de zoo. Die wil hen helpen. En dat is heel erg nodig want de tapirs gaan naar China verstuurd worden. Hoog tijd dus om het testament van de barones te vinden en de hulp van opa’s vriendin in te roepen.

Dit fantasievolle avontuur bevat alles wat voor leesplezier zorgt: ongewone buren, nieuwe vriendschappen, een speciale opa, een vervelende boswachter, ontsnappingen, een zoektocht naar een testament en veel, heel veel verrassingen. De beschrijvingen van de verschillende personages zijn zo raak dat je ze in je fantasie helemaal tot leven ziet komen. Vooral de excentrieke opa en de enthousiaste Mika zorgen voor veel kleur in het verhaal.  De vlotte tekst sleurt je mee in de belevenissen van Obi, wiens leven op korte tijd helemaal verandert. Zo evolueert hij van een stille jongen met een geheim, want niemand mag iets weten van de tapirs, tot een moedige held.
Naast de meeslepende tekst vind je ook veel illustraties. Fijne pentekeningen verrijken het verhaal, vooral de kleine tapir is hartveroverend en heel grappig. De bladspiegel is erg uitnodigend en de cover doet je meteen zin krijgen om dit boek vast te nemen.
Een absolute aanrader, dit grappige avontuur van Obi en zijn tapirvriend Tito.

Mik Ghys - april 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Mathilda Masters   

Illustrator
Georgien Overwater   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2023

ISBN
9789401487115

Aantal pagina's
254

Prijs
€16,99