Nu is later vroeger

Coverafbeelding van: Nu is later vroeger

Trefwoord(en)
tijd
geschiedenis
weetjes
informatie

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Of ze nu in opdracht schrijft of op eigen initiatief, altijd weet Joke van Leeuwen de lezer te plezieren met haar frisse taalgebruik vol fijne humor en verrassende vondsten en wendingen. Dit boek over de tijd bevestigt dat ten volle. Zij schreef het in opdracht voor MoMenT Tongeren, een jaarlijks festival met de tijd als rode draad.
In 18 korte, thematische hoofdstukjes verspreidt zij een niet te stoppen stroom aan weetjes en ideeën: hoe de tijd steeds maar doorgaat en hoe de mens er structuur aan probeert te geven doorheen de geschiedenis met klokken, kalenders, enzomeer. Over hoe lang een tijdsmoment kan duren en hoe subjectief dat is. Over het verschil in tijd naargelang de plaats op aarde. Over het leven hier en nu maar ook verder in het heelal en in het verleden en de toekomst. Over de klok in jezelf en hoe je geheugen werkt. Over hoe mensen en dieren met de tijd omgaan. Over tijd en kunstbeleving. En nog veel, veel meer.
Wetenschap, filosofie en esthetiek gaan met gemak hand in hand.
De veelheid aan tekstmateriaal is nergens overladen. Je leest met gemak en veel plezier doorheen de uitgebreide informatie. De pittige schrijfstijl en de vele illustraties houden je ‘bij de les’ en stillen je honger naar info.
Naar gewoonte verlucht van Leeuwen de bladspiegel van elke pagina met foto’s en tekeningen. De prettige chaos van verschillende technieken vormt een duidelijke (eigen) stijl: foto’s van objecten, kleine tekeningen zowel abstract als concreet, korte stripverhaaltjes, bewerkte foto’s, … Noem het en je vindt het hier terug.
Zo vullen tekst en illustraties elkaar perfect aan tot een te begeren leesboek dat zowel jong als oud (volwassen) kan en zal bekoren.

Eric Vanthillo - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Joke van Leeuwen   

Illustrator
Joke van Leeuwen   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2018

ISBN
9789021414300

Aantal pagina's
119

Prijs
€16,99