Ik ben nu echt wel groot

De bijdehante Meena vond het niet eerlijk dat de grote mensen mochten feesten terwijl zij al naar bed moest. Dus bedacht ze een plan: de volgende ochtend besloot ze dat ze groot was. En zo zou ze zich ook gedragen de hele dag. ’s Avonds zou ze voor haar vrienden een grote-mensenfeest geven. Doorheen de dag liep alles vrij vlot: het maken van het ontbijt voor haar ouders, de grote mensen-kleren kiezen van haar mama, het meewerken met haar ouders als een gelijkwaardige partner, en veel meer. Maar dan, als ze haar vrienden ging uitnodigen voor het feestje die avond, merkte ze dat die wel erg kinderachtige spelletjes speelden met elkaar. En later op het feestje hadden zij weinig boodschap aan een grote-mensenfeest. Het liep anders dan Meena gepland had…

Dit originele prentenverhaal is uiterst herkenbaar. Want groot zijn, dat willen we toch allemaal? Af en toe… Alle kinderen zullen zich moeiteloos herkennen in de kleine Meena en zich met haar identificeren.
Het verhaal is goed opgebouwd, met alle stappen chronologisch na elkaar. Je gaat er moeiteloos in mee en voor je het weet ben je zelf aan het dromen over groot zijn.
De ruw geschilderde prenten zijn een feest vol kleur en expressie. De licht naïeve stijl voelt kinderlijk aan en lijkt gemakkelijk, maar je voelt het werk en de gedegenheid ervan. De korte vertelteksten doorheen de prenten en de spreektekst in tekstballonnen maken het geheel duidelijk.
Een origineel prentenverhaal dat tegemoet komt aan de wensen van vele kinderen…

Eric Vanthillo - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Maisie Paradise Shearring   

Illustrator
Maisie Paradise Shearring   

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2023

ISBN
9789492986658

Aantal pagina's
30

Prijs
€18,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
I'm Actually Really Grown-Up Now

Vertaler(s)
Nicolette Hoekmeijer