Nooit meer bang

Coverafbeelding van: Nooit meer bang

Trefwoord(en)
angsten
opgroeien
vriendschap
emoties

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

‘Nooit meer bang’ is het verhaal van een boze soldaat (die een meisje blijkt te zijn onder een veel te grote helm), van een boek dat erop los kletst en alles wil weten, van een kat die het einde van zijn droom wil weten, van een beer die als een schaduw stilletjes over iedereen waakt, maar vooral van een konijn dat opgroeit en een hert dat het konijn opvoedt en niet ongerust moet zijn.
Kortom, een hele boterham dit caleidoscopische verhaal, waarin bijzondere figuren met elkaar processen aangaan. Soms rolt het verhaal zich chronologisch af, andere keren maakt het tijdssprongen die je even uit je concentratie halen. Maar uiteindelijk kom je altijd weer op het juiste spoor terecht en verwonder je je hoe de auteur de verschillende lijnen samensmeedt tot één lang verhaal waarin je kan zappen naar believen.
De kleurrijke prenten zijn bijzonder origineel. De figuren lijken soms gekunsteld of houterig, maar altijd smeken ze om je sympathie door hun rijke expressie. De maker schildert zich een weg doorheen gedetailleerde prenten die het midden houden tussen droom en realiteit.

Eric Vanthillo - februari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Mélanie Rutten

Illustrator
Mélanie Rutten

Uitgeverij
Book Island   


Jaartal
2014

ISBN
9780994109811

Aantal pagina's
54

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
L'ombre de chacun

Vertaler(s)
Katelijne De Vuyst