Nooit denk ik aan niets

aanrader Coverafbeelding van: Nooit denk ik aan niets

Trefwoord(en)
poëzie
versjes

Genre
poëzie

Vanaf
4 jaar

Dit prachtige poëzieprentenboek bevat pareltjes van gedichten over gevoelens zoals blij, bang, boos, maar ook over gedachten zoals ooit, altijd, niets, god. De voorlezer kan zo heerlijk mee filosoferen met de luisteraar/kijker. De gedichten zijn rijk qua taalgebruik, ritme, woordspelingen en herkenbaar qua thema’s voor een breed publiek. De titel van dit mooi vormgegeven boek is ontleend aan het eerste gedicht ‘ooit nooit niets’ waarbij de ik-persoon zich afvraagt wanneer ooit is en waar nergens is:


ooit ben ik met denken klaar
dan weet ik alles
van nul en niets en nergens
dan ben ik een wetenaar.

De illustraties zijn paginagroot en verbeelden prachtig de emoties en gedachten die in de gedichten vervat zitten. Zoals bijvoorbeeld bij het gedicht ‘boos’ waar de ‘rode knetter dynamiet’ bijna van de pagina spat van boosheid. De kaft van het boek komt uit het gedicht van vreemde vogel waarbij de vogel zich afvraagt of hij familie is van het vliegtuig. Hans en Monique Hagen hebben in hun eerdere poëziebundels/poëzieprentenboeken (Jij bent de liefste, Lichtjes in je ogen, Van mij en van jou, Ik zoek een woord) al bewezen hoe knap ze gedichten schrijven over diverse onderwerpen. De heerlijke woordspelingen zoals in het gedicht ‘altijd’:


altijd bestaat niet zegt opa
maar we hebben nog zeeën
wat zullen we doen
met die tijd voor ons tweeën

Dit pareltje van tekst en beeld mag in geen enkele boekenkast ontbreken. Jong en oud zullen genieten van het mooie samenspel tussen auteurs en illustrator.

Bekroond met een Zilveren Griffel 2016.

Hilde Umans - juli 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Hans Hagen   
Monique Hagen   

Illustrator
Charlotte Dematons

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2015

ISBN
9789045117614

Aantal pagina's
42

Prijs
€15,99