Nooit alleen

Coverafbeelding van: Nooit alleen

Trefwoord(en)
beren
reizen
sterven
leven
generaties
doorzetten

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Met een indringend citaat uit een lied van Lhasa de Sela opent dit fragiele prentenboek op gepaste wijze. Waarbij het tegelijkertijd aangeeft dat dit boek ook volwassenen zal aanspreken.
Het verhaal vangt aan als Kleine Beer en Grootje Babka, de oude beer, zich een weg banen door de bergen. Zonder kaart, zonder gids, helemaal vrij op weg naar de horizon. Niets houdt hen tegen en zo wandelen ze van top naar top tot de weg hen naar de sterren leidt. Waar de rollen zich omkeren en Kleine Beer zal waken over Grootje Babka. Daarna keert de sfeer en zal Kleine Beer alleen door moeten gaan. Hij ontmoet een nieuwe levenspartner, Oumi, en samen met haar gaan de wegen verder. Zonder kaart en zonder gids, helemaal vrij. En zo is de (levens)cyclus rond.

De grote kracht van dit emotioneel geladen prentenboek zijn de dromerige sferen die gecreëerd worden door de bijzondere, paginagrote illustraties. Zoals je kan lezen in een kort nawoord, zijn het papieren collages, doorzichtig gemaakt op een lichtbak en zo gefotografeerd door Vincent Tessier. Dit zorgt voor omfloerste beelden die je aandacht en nog meer je intuïtie vasthouden. Het imposante kleurenspel is verrassend. Van dromerig grijs over hoopvol geel via gevaarlijk rood naar finale regenboogtinten.
De eenvoudige tekst beschrijft licht poëtisch de handelingen. Hij laat veel ruimte voor interpretatie en emotie tussen de regels door.
Een gevoelig geheel dat veel stof tot reflectie en overpeinzing biedt.

Eric Vanthillo - januari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Nick Caruso

Illustrator
Nick Caruso

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2019

ISBN
9789044836165

Aantal pagina's
46

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Nos chemins

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij