Nog één dag

Coverafbeelding van: Nog één dag

Trefwoord(en)
voetbal
vriendschap
dromen
gezin

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Alles begint met een bekerfinale op vijftien mei, waarbij de ploeg van Finn het jubileumjaar feestelijk zou kunnen afsluiten. Maar een helikopter en een ontvoering gooien roet in het eten. ’s Nachts heeft Finn een vreemde droom en als hij wakker wordt, is het wéér vijftien mei. Met een bekerfinale! En dat gebeurt elke keer opnieuw. Finn denkt dat er twee dingen moeten gebeuren om dit te doorbreken. De wedstrijd winnen én de ontvoering voorkomen. Maar hoe?

Grappig verhaal dat telkens weer opnieuw begint. Maar Finn weet telkens wel iets meer door de gebeurtenissen van de vorige finaledag. Zo kan hij elke keer enkele details aanpassen om tot een oplossing te komen. Dat gebeurt niet alleen in die voetbalfinale maar ook bij hem thuis.
Die evolutie in het gedrag van Finn heeft zowel op het veld als bij hem thuis positieve gevolgen. Kleine dingen die de lezer mogelijk ook in zijn/haar leven kan toepassen.
De vreemde droom die Finn telkens terugstuurt naar die finale komt wat bizar over en het wordt ook niet duidelijk waarom het net dié droom moet zijn.
Los daarvan is het een vlot lezend verhaal waarin de herkenbare gebeurtenissen zich snel – en herhalend – opvolgen. De gebruikte taal is eenvoudig en gemakkelijk te lezen en wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Finn.
Heel wat zwart-wit illustraties ondersteunen het verhaal.
Onderhoudend voetbalverhaal waarin enkele kleine levenstips verweven zijn.

Pol Van Damme - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Tim van den Berg

Illustrator
Willem van den Oever   

Uitgeverij
Condor   


Jaartal
2021

ISBN
9789493189447

Aantal pagina's
181

Prijs
€14,99