Nodig

Coverafbeelding van: Nodig

Trefwoord(en)
thrillers
internet
wensen
misleiden

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

De nieuwe website ‘NODIG’ is onmiddellijk enorm populair bij de leerlingen van de Nottawa High School. Want je kan er melden wat je ‘nodig’ hebt en je wens wordt vervuld. In ruil moet je een eenvoudige opdracht vervullen. Al snel blijkt dat die opdrachten niet zo vrijblijvend zijn en dat ze deel uitmaken van een gevaarlijk spel waarbij verschillende doden vallen. Kaylee Dunham, die alleen maar meedeed om een nier te vinden voor haar zieke broer, beseft dat er meer aan de hand is dan een onschuldig spelletje. Maar niemand gelooft haar. Hoe kan ze ontdekken wie achter dit spel zit en slaagt ze er in om de schade te beperken?

Deze spannende thriller lijkt heel onschuldig te beginnen. Kaylee heeft weinig vrienden omdat ze hardnekkig op zoek is naar een nierdonor. Ze zoekt haar vader, die verdwenen is kort nadat haar broer ziek werd, en ze probeert op school iedereen te motiveren om zich te laten testen. Wanneer haar beste vriend Nate haar vertelt over de nieuwe website, gelooft ze niet dat wensen vervuld worden zonder tegenprestatie. Toch doet ze mee, ze grijpt elke kans aan om haar broer te redden. En ze krijgt gelijk want de onschuldige opdrachten die de andere deelnemers krijgen, zijn niet zo onschuldig als ze er uitzien. De lezer krijgt verschillende stemmen te horen, en krijgt al snel een beeld van de intriges die opgebouwd worden. Daardoor stijgt de spanning voelbaar. De uitkomst ligt niet vast en zorgt dus nog voor een mooie climax. En een verontrustende uitsmijter!

Een geslaagde thriller, die laat zien hoe beïnvloedbaar iedereen is, hoe weinig er in vraag gesteld wordt, vooral als het grotere plaatje niet gekend is. Intrigerend en spannend!

Mik Ghys - april 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Joelle Charbonneau   

Uitgeverij
Karakter   


Jaartal
2015

ISBN
9789045210247

Aantal pagina's
323

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
NEED

Vertaler(s)
Carolien Metaal