Nikola Tesla

Coverafbeelding van: Nikola Tesla

Trefwoord(en)
wetenschap
elektriciteit

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

In de reeks ‘Knappe koppen’ worden mensen voorgesteld die belangwekkende dingen hebben ontdekt. In dit deel komt Nikola Tesla aan bod. Hij is de wetenschapper die heel wat uitvindingen in verband met elektriciteit heeft gedaan, zoals wisselstroom of draadloze verbindingen. Dingen die de hedendaagse mens voor vanzelfsprekend houdt, maar die dat op het einde van de negentiende eeuw absoluut niet waren. In die zin was Nikola Tesla zijn tijd ver vooruit. Zodanig zelfs dat hij heel wat tegenkantingen kende van mensen die zijn uitvindingen maar niets vonden.
Het boek heeft geheel gekleurde pagina’s die voor een groot deel worden ingenomen door een begeleidende illustratie bij de teksten. Er staan heel wat tekstblokken met een blauwe vraagteken-zegel. Die geven meer uitleg over een gegeven. De tekstblokken met een rood uitroepteken-zegel nodigen de lezer uit om aan de slag te gaan en zelf te ondervinden wat er gebeurt en waarom.
Mooi verzorgde uitgave die op een eenvoudige manier uitlegt wat elektriciteit is en hoe ze ‘werkt’. Met veel aandacht voor de wat miskende wetenschapper Nikola Tesla die dit alom aanwezige ‘product’ mee heeft helpen ontwikkelen.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Peter Nys

Illustrator
Conz   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Knappe koppen

Jaartal
2023

ISBN
9789044850482

Aantal pagina's
27

Prijs
€17,95