nijntje – tel & beweeg

Coverafbeelding van: nijntje – tel & beweeg

Trefwoord(en)
tellen
bewegen
rekenen
spelen
kaarten

Genre
spel

Vanaf
3 jaar

De uitgeverij Zwijsen vernieuwt en acualiseert zich voortdurend om kinderen te begeleiden bij hun ontwikkeling met speelse ideeën en dito uitgaven. Daarom is Nijntje, het alom gekende figuurtje van Dick Bruna, ideaal voor hen omdat alle kinderen (groot en klein) haar in het hart sluiten.
Deze uitgave is een spel dat bestaat uit 32 kleurrijke kaarten: 26 beweegkaarten en 6 telkaarten. Op elke beweegkaart zie je een duidelijke beweeg-instructie, zoals: spring als een kangoeroe, gooi een bal omhoog en vang hem op, steek één arm in de lucht en één arm opzij, sta op één been, loop op je hakken of je tenen, spring op één been, en veel meer. De telkaarten gaan van 1 tot 6. Op elke kaart zie je telkens het nummer, de ogen op een dobbelsteen en de vingers op je hand(en).
Het spel is eenvoudig: neem een beweegkaart en een telkaart en doe de beweging het aantal keren (of het aantal tellen) dat je telkaart aangeeft.
De vormgeving is kleurrijk en aantrekkelijk, helder en stimulerend. Na een aantal keren onder begeleiding van een ouder kind of volwassene, kunnen de jonge kinderen vanaf 2 à 3 jaar hiermee zelfstandig aan de slag.
Pret verzekerd!

Eric Vanthillo - april 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Dick Bruna   

Illustrator
Dick Bruna   

Uitgeverij
Zwijsen   


Jaartal
2023

ISBN
9789048747320

Aantal pagina's
32

Prijs
€13,99