Niets te verliezen

Romee weet zeker dat er bij haar thuis vreemde dingen gebeuren. Voorwerpen veranderen van plaats of verdwijnen zonder dat iemand van het gezin dat heeft gedaan. Toch nemen de andere leden van het gezin dit niet ernstig. Met haar beste vriendin gaat ze op onderzoek uit. Ondertussen maakt Elijah zijn leven wat spannender door zijn handelingen. Maar dat brengt hem in een lastig parket.

Om minder enthousiaste lezers een aantrekkelijk verhaal in een kort bestek aan te bieden geeft de uitgeverij Kluitman een aantal novelles uit die allemaal een spannend verhaal bevatten en slechts een honderdtal pagina’s tellen. Door die ‘beperking’ handelen de verhalen telkens over slechts een enkel gebeuren, dat meestal dramatisch evolueert.
In deze novelle is dat niet anders. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van Elijah en van Romee. Het verhaal leest heel vlot, de personages zijn levensecht beschreven en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. De situatie in dit nieuw samengesteld gezin zal bij een aantal lezers zeker herkenbaar overkomen. Toch zit er een minder geloofwaardig gebeuren in het verhaal. Maar het kan sommige lezers wel verontrusten. Ook het verrassende slot doet wat af aan de geloofwaardigheid van het geheel.
Realistisch verteld verhaal dat de beoogde doelgroep zeker kan boeien.

Pol Van Damme - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Jennefer Mellink   

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2022

ISBN
9789020609691

Aantal pagina's
117

Prijs
€9,95