Niet roze

Coverafbeelding van: Niet roze

Trefwoord(en)
gender

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Roos is stoer en houdt van knappe ridders met scherpe zwaarden. Maar niet van prinsessen of paarden en ook niet van feeën. Daarom houdt zij absoluut niet van roze. Roze, zo vindt zij zelf, is voor tutjes. Geen roze tekeningen, geen roze cadeaus, niets in het roze! Maar dan, op een keer dat alle kleurpotloden kapot of stomp zijn, rest haar alleen nog het roze kleurpotlood…

Dit uitbundige prentenboek dat bulkt van de fantasie zet vastgeroeste patronen op zijn kop en pleit voor verandering. Niet met het vingertje of te belerend maar met plezier en een gezonde knipoog.
Het verhaal ontspint zich chronologisch en leidt naar een bevrijdend einde. De eenvoudige tekst rijmt voorzichtig.
Maar de illustraties trekken alle aandacht naar zich toe. De illustrator heeft zich uitgeleefd, dat is het minste dat je van hem kan zeggen. Zijn tekeningen zitten boordevol details, die door de veelheid niet altijd gemakkelijk te ontdekken zijn. Een groter formaat had welkom geweest. Enkele keren, als de vele details moeten wijken voor eenheid, zijn de prenten raak. Zoals de stampvoetende Roos, of de onderwaterscène, of die keer dat Roos alleen maar roze voorwerpen tekent. 

Eric Vanthillo - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Floortje De Backer

Illustrator
Michiel Van Thillo   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401471091

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99