Niet dit huisdier!

Coverafbeelding van: Niet dit huisdier!

Trefwoord(en)
huisdieren
kiezen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Mila’s familie is op zoek naar een huisdier. Mila mag kiezen, dus kiest ze… een olifant. Maar Mila’s mama wil iets kleiners. Dus kiest ze mieren. Maar wanneer die in papa’s onderbroek kruipen, wil hij een huisdier dat ze beter kunnen zien. Dus kiest ze een stinkdier. Dat heeft soms zo’n vreselijke stank dat ze iets willen dat niet zo gauw schrikt. En Mila kiest… en kiest opnieuw… en kiest nog een keer… tot ze het beste huisdier vindt.

Dit prentenboek is één grote grap. Bij elk huisdier dat Mila kiest loopt er iets mis. Niet door wat Mila of haar familie doen, maar door het natuurlijke gedrag van het dier. Natuurlijk is een olifant te groot in huis, huilt een wolf te klagerig, is een egel niet om te knuffelen en maakt een luipaard oma bang. Of het laatste huisdier dat Mila kiest een voltreffer is, zullen we nooit weten. Maar ik vermoed dat het verhaal nog niet afgelopen is.
De tekst leest prettig voor en vertelt wat de illustraties tot in detail tonen. Kleuters zullen bij het zien van het huisdier dat Mila kiest al beginnen gniffelen, want ze beseffen maar al te goed dat dit een foute keuze is. Hoe leuk het ook zou kunnen zijn, als huisdier zijn die dieren nu eenmaal niet geschikt. Diversiteit zit mooi verwerkt in dit hedendaagse kleurrijke gezin en is gewoon vanzelfsprekend.
Dit voorleesboek is een grappige handleiding voor het (niet) kiezen van huisdieren.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Smriti Halls   

Illustrator
Rosalind Beardshaw   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2021

ISBN
9789048319169

Aantal pagina's
32

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Not That Pet!

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal