Niek de Groot kladt erop los – Niek de Groot, deel 4

Coverafbeelding van: Niek de Groot kladt erop los – Niek de Groot, deel 4

Trefwoord(en)
humor
tekenen
pesten
wedstrijden

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Over één ding zijn Niek en zijn schoolvrienden het eens: Norbert en zijn vrienden van de naburige Windmolenschool zijn vervelende pestkoppen. Meestal lukt het hen wel om die jongens te ontwijken maar wanneer de school van Niek tijdelijk moet sluiten worden ze ondergebracht in de Windmolenschool. Niek en zijn vrienden staan versteld over de ruimte daar, over de schitterende kantine en het lekkere eten. Maar natuurlijk zijn daar ook Norbert en zijn vrienden om hun verblijf erg onaangenaam te maken. Omdat de Windmolenjongens bijna alle wedstrijden tussen de twee scholen winnen, zoekt Niek een uitdaging om te bewijzen dat zij ook in iets de beste kunnen zijn. Gaan ze de Windmolenschool kunnen uitdagen en eindelijk een keer verslaan?

Niek is gek op tekenen, daardoor is er zelfs een tekenclub gekomen op school. En daardoor moet Niek gaan praten met Bibi, een meisje dat ook erg goed kan tekenen. Hoewel hij niet erg geïnteresseerd is in Bibi wordt het in de loop van het verhaal duidelijk dat hij, gezien de turbulente gebeurtenissen in de Windmolenschool, heel wat steun heeft aan Bibi en haar ideeën. Zo komt vriendschap en creativiteit op de eerste plaats te staan, terwijl pesten afgestraft wordt. De tekst loopt vlot en de vele illustraties zorgen voor een grappig en erg leuk verslag. Een vrolijk personage in een reeks die nog steeds opnieuw kan boeien.
Dit boek is trouwens voorzien van een supercool kladblok. Daarin krijg je tekentips en zijn lege bladzijden om zelf aan de slag te gaan. Nieks grote tekengeheimen worden onthuld en dankzij de striptips teken je je eigen Niek.

Mik Ghys - juni 2014

Zoek op bib.be

Auteur
Lincoln Peirce

Illustrator
Lincoln Peirce

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Niek de Groot

Jaartal
2014

ISBN
9789026136092

Aantal pagina's
220

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Big Nate Goes for Broke

Vertaler(s)
Anne Douqué