Nestor en het magische zakhorloge

Coverafbeelding van: Nestor en het magische zakhorloge

Trefwoord(en)
avontuur
humor
Afrika
magie

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

De negenjarige Nestor krijgt op zijn verjaardag een bijzonder geschenk van zijn vader. Een zakhorloge dat afkomstig is uit Tanzania. Het horloge blijkt een magische kracht te hebben. Nestor kan plots met dieren praten. Hij krijgt daardoor twee gekke vrienden, een pad en een eekhoorn. Maar dan dreigt er gevaar. Niet alleen het zakhorloge maar ook de volksstam waarvan het afkomstig is, blijken het doelwit van een gewetenloze ontdekkingsreiziger. Nestor belandt in een ongelooflijk avontuur.

Net als Nestor belandt de lezer van dit verhaal in een knotsgek avontuur, waarbij de ene gebeurtenis al gekker is dan de andere. Een geloofwaardig verhaal moet de lezer zeker niet verwachten. Gelukkig volgen de gebeurtenissen elkaar erg snel op zodat de lezer zich niet te veel afvraagt hoe één en ander kan. De verborgen volksstam heeft een bijzonder zakhorloge. Hoe is dat daar gekomen? Hoe weet die gewetenloze kerel waarvoor het zakhorloge dient? Waarom zijn de vader en moeder van Nestor als naast elkaar levende tegenpolen geschetst? Waarom kan de volksstam die gewetenloze kerel niet tegenhouden, terwijl ze alle andere ontdekkingsreizigers daarvoor wel op afstand wisten te houden? En zo kan een opmerkzame lezer nog wel een tijdje doorgaan.
Sommige van de gedetailleerde zwart-wit illustraties dienen erg aandachtig bekeken te worden om alle details ervan te kunnen onderscheiden.
De tekst staat in een grote letter op een heel ruime bladspiegel, wat het lezen vergemakkelijkt. Anderzijds heeft de lezer voor de flaptekst bijna een vergrootglas nodig en erg goede verlichting.
Een knotsgek verhaal dat het moet hebben van de grappige uitspraken van Nestors vrienden, maar verder weinig om het lijf heeft.

Pol Van Damme - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Jeroen Franck

Illustrator
Matthieu Pelhate

Uitgeverij
Beefcake Publishing   


Jaartal
2021

ISBN
9789493111684

Aantal pagina's
124

Prijs
€15,00