Nessie. Het verborgen waterwezen

Coverafbeelding van: Nessie. Het verborgen waterwezen

Trefwoord(en)
monsters
mysteries
Schotland
verbeelding

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

In Loch Ness, een groot meer in Schotland, woont een monster. Dat denkt men toch want af en toe is er iemand die beweert het monster gezien te hebben. Maar het is nooit bewezen want onderzoeken in het meer hebben nooit iets opgeleverd. Zou het monster echt bestaan? In dit verhaal alvast wel. Rhona gaat een dag per jaar op stap met haar oom Scott. Die woont aan Loch Ness en wil samen met Rhona het monster vangen. Hij wil dat doen met pannenkoeken, want daar is toch iedereen dol op. Rhona gelooft er niets van maar helpt haar oom door mee pannenkoeken in het water te gooien. En dan gebeurt er iets heel bijzonders…

Nessie, want zo wordt het monster van Loch Ness genoemd, is een bron voor verhalen en legenden. Niemand kan bewijzen dat het monster bestaat maar toch wil iedereen er graag in geloven. Misschien net omdat het nooit gevonden is? Het blijft in ieder geval een raadsel waar de omgeving van Loch Ness van geniet. Door die verhalen komen er veel toeristen naar die streek en gaan wilde verhalen de ronde.
In dit prentenboek krijg je het contrast tussen de oom die het monster wil vangen en rijk wil worden, en het kleine nichtje dat niet gelooft in een monster maar net daardoor iets fijns beleeft. De illustraties zijn fantasievol en de kleuren pakken perfect de sfeer van de Schotse mysterieuze omgeving. De tekst neemt rustig de tijd om de relatie tussen oom en Rhona te bepalen en Rhona’s ervaringen emotievol te beschrijven.
Een sfeervol verhaal rond een mysterieuze Schotse legende.

Mik Ghys - september 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Ilse De Keyzer   

Illustrator
Dana Martens

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044852080

Aantal pagina's
33

Prijs
€18,95