Nemesis – Wolfsangel, deel 3

aanrader Coverafbeelding van: Nemesis – Wolfsangel, deel 3

Trefwoord(en)
verzet
vriendschap
spanning
revolutie

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

Nadat Jarne uit het Purgatorium is bevrijd, komt hij even op adem in een geheim kamp van het verzet. Maar de rust duurt niet lang, want kanselier Devenne en hoofdinspecteur Caerts doen er alles aan om het verzet in de kiem te smoren. Zo moeten Jarne en zijn vrienden alweer op de vlucht naar een nieuw schuiloord. Maar deze keer is hun motto ‘de aanval is de beste verdediging’ en beginnen ze een guerrilla tegen het bewind. Daarvoor moeten ze ook de bevolking aan hun kant krijgen. Het wordt een strijd die ze moeten winnen of die hun ondergang wordt.

Dit is het derde deel van de trilogie ‘Wolfsangel’ die een beeld geeft van een extreem rechts bewind dat het bestuur van België heeft overgenomen en geen tegenstand duldt door elk verzet in de kiem te smoren en tegenstanders of ‘ongepaste elementen’ uit de samenleving af te voeren naar gevangenenkampen waar mensenrechten niet meer gelden.
Het verhaal is bijzonder realistisch geschreven en houdt de lezer in de ban tot het einde. In dit derde deel komt de spanning vooral van de acties die het verzet uitvoert en de strijd om het land te bevrijden van het totalitaire regime. En deze keer zit het Jarne en zijn vrienden beter mee dan in de twee eerste delen. Al zullen ze ook dit keer niet zonder kleerscheuren en krassen op hun ziel uit de strijd komen.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages. Meestal vanuit het personage van Jarne, maar de auteur kruipt soms ook in de huid van de extreemrechtse leiders. De lezer weet dus meer dan de afzonderlijke personages. Ondanks de veelheid aan pagina’s verveelt het verhaal nooit en kan de lezer niet stoppen met lezen tot de laatste pagina is omgeslagen.
Indrukwekkende trilogie die een heel realistisch beeld geeft van een staatsgreep door extreem rechts en wat daaruit voortvloeit. Een echte ‘eyeopener’ voor jongeren.
Een aanrader, net als de twee eerste delen van deze trilogie.

Pol Van Damme - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Johan Vandevelde   

Uitgeverij
Pelckmans   


Reeks
Wolfsangel

Jaartal
2021

ISBN
9789464015027

Aantal pagina's
419

Prijs
€20,00