Nelsons speelboek

Coverafbeelding van: Nelsons speelboek

Trefwoord(en)
spelen
bewegen
plezier
fantasie
gezin

Genre
hobby

Vanaf
4 jaar

Nelson was reeds het hoofdpersonage in 4 eerdere speelboeken: Nelsons acrobatenboek (2013), Nelsons yogaboek (2015), Nelsons dansboek (2016) en Nelsons ninjaboek (2017). Deze keer bundelden de makers 52 verschillende spelen waaruit ouders of andere volwassenen met (hun) kinderen kunnen kiezen. Elk spel is eenvoudig te spelen zonder of met amper materialen. Lichamelijk contact tussen beiden is telkens belangrijk en het plezier en de fantasie primeren. 32 spelen vind je terug in de vorige boeken (7 uit het Ninjaboek, 9 uit het yogaboek, 8 uit het dansboek en 8 uit het acrobatieboek), 20 nieuwe spelen werden eraan toegevoegd. Het geheel is bijzonder uitgegeven als een soort opstaande kalender waarbij je de pagina’s omslaat over de bovenliggende zijde waar deze bijeen gehouden worden door grote ringen.
Binnenin wordt eerst de familie van Nelson voorgesteld. Daarna volgen verhelderende tips voor volwassenen en wordt de zin van spelen verduidelijkt. Een playlist wordt er ook nog aan toegevoegd en een korte uitleg bij de symbolen die doorheen het boek gebruikt worden.
Dan kan het spelen beginnen: het superslimme cadeautje, de spiegel, staarten stelen, de afstandsbediening, sneeuwballen rollen, de reus en de ninja, de pizza, enzovoort. Elk spel is doordacht en wordt helder uitgelegd met zuinige woorden en verhelderende tekeningen. Zo verlies je geen tijd met lezen maar kan je telkens meteen beginnen. Ook laat elk spel voldoende ruimte voor eigen inbreng en variatie.
Op elke pagina vind je één spel terug. Dit geeft voldoende ruimte aan de vormgeving om het geheel aantrekkelijk te maken, wat zeker geslaagd is. Zowel inhoudelijk als uiterlijk is dit een knap en origineel geheel geworden. Het oogt bijzonder kleurrijk en de prenten prikkelen met gemak de verbeelding van jong en oud.
Dit boek berg je niet op in de boekenkast, maar verdient een plaatsje ergens goed in het zicht. Zodat je er vaak naar kan teruggrijpen om telkens weer een nieuw spel uit te proberen.

Eric Vanthillo - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Laura Van Bouchout   
Rika Taeymans
Leen De Meulenaere
Dafne Maes
Dieter Truyen

Illustrator
Emma Thyssen

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2019

ISBN
9789059089709

Aantal pagina's
56

Prijs
€22,50