Natuurlijk doe je zo

Coverafbeelding van: Natuurlijk doe je zo

Trefwoord(en)
natuur
milieu
dieren
planten
mensen
aarde

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een korte inleiding volgen tweeënvijftig hoofdstukken – voor elke week van het jaar één – die informatie geven over een bepaald thema dat verband houdt met de natuur of er een gevaar voor vormen. Zo zijn er thema’s over kleding, mijnen, vlees, afval, landbouw en zo verder.

Dit boek in een groot formaat brengt een ware lawine aan informatie over naar de lezer. Elk thema is onderverdeeld in zeven stukjes. Zo kan de lezer er elke dag van elke week eentje lezen en overdenken. Want de stukjes vertrekken telkens met een vraag, waar bij vraag vier nog sterker wordt ingegaan op het nadenken over het aangehaalde thema. Elke vraag krijgt een ‘antwoord’ onder de vorm van een tekstblokje. Elk thema wordt ook ondersteund met foto- en illustratiemateriaal. Het is niet noodzakelijk om bij week één te beginnen. De lezer kan willekeurig weken door elkaar lezen. Na een jaar heeft de lezer – en hopelijk het hele gezin dat meeleest – een massa informatie over allerhande onderwerpen die met de natuur te maken hebben én weet hij wat te doen om de natuur en de planeet aarde te helpen en te beschermen, zelfs al is dit maar een klein gebaar. Want als iedereen zulk klein gebaar maakt, is dit een groot verschil.
Een uitgebreid informatief boek dat de lezer aanzet tot nadenken en handelen in functie van het redden en beschermen van onze planeet.

Pol Van Damme - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Patsboem   

Illustrator
Wendy Panders   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2022

ISBN
9789021034959

Aantal pagina's
216

Prijs
€24,99