Nachtwacht. Gedichten aan kinderen

Coverafbeelding van: Nachtwacht. Gedichten aan kinderen

Trefwoord(en)
poëzie
kinderen
dromen
surrealisme

Genre
poëzie

Vanaf
10 jaar

Deze mooi ogende bundel is een coherente verzameling gedichten en korte schrijfsels over dromen en verlangen, over alledaagse thema’s zoals vriendschap, monsters onder het bed, troost, mama’s en papa’s, bomen in het bos, duiven die opruimen, huizen die passen en lekker warm zijn, huilen als het niet uitkomt, en nog veel meer.
De thema’s zijn eenvoudig en herkenbaar maar de stijl is niet zo eenvoudig. De auteur speelt vrijelijk met taal. Zij weeft zinnen en ordent woorden niet altijd volgens de geijkte wijze. Zo creëert zij sferen die zich niet meteen laten vatten maar des te meer laten voelen en vermoeden. Daarom is deze bundel geen hapklare kost, maar eerder een verzameling van gedachten en bespiegelingen die zich beetje bij beetje voor je openbaren. Geleidelijkheid en traagheid zijn daarbij noodzakelijk.
De surrealistisch getinte prenten zetten de juiste toon die perfect past bij deze gedichten. Met foto’s en kleurrijke penseelstreken schildert en kleeft de illustrator beelden bij elkaar die gestalte geven aan die momenten tussen droom en realiteit.
Een fraai vormgegeven poëziebundel die naar de diepte gaat voor geoefende poëzieliefhebbers.

Eric Vanthillo - februari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Lea Synne

Illustrator
Hole Stian

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2014

ISBN
9789044823448

Aantal pagina's
87

Prijs
€24,95


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Nattevakt. Dikt til barn

Vertaler(s)
Maaike Lahaise