Mythenatlas

Coverafbeelding van: Mythenatlas

Trefwoord(en)
mythen
mythologie
goden

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

De mythologie van twaalf gemeenschappen verspreid over de hele wereld komen aan bod in deze atlas in groot formaat. Na een overzicht op een wereldkaart en een uitleg over hoe de atlas werd opgevat, volgen de verschillende ‘werelden’ die telkens op eenzelfde manier aan bod komen. Eerst is er een algemene inleiding over de cultuur die aan bod komt. Dan volgt een ‘wereldkaart’ over een dubbele pagina waarop de zienswijze van de cultuur op de wereld en hun goden worden voorgesteld. Dan worden enkele mythen kort verhaald, waarna nog enkele bijzondere voorwerpen of wezens een plaats krijgen.
Door het bekijken van deze verschillende culturen krijgt de lezer een beeld hoe deze culturen de wereld trachtten te verklaren. En dat in woord en beeld. De kaarten van de werelden zijn een belangrijke visuele aanvulling op dat inzicht.
De teksten zijn gemakkelijk te lezen, luchtig en dikwijls humoristisch. De namen van al deze goden en plekken zijn voor kinderen niet altijd makkelijk te lezen. Daarom heeft men achteraan een uitspraakgids opgenomen waarin, per wereld, de namen worden weergegeven hoe de lezer ze moet uitspreken. Een handig en noodzakelijk hulpmiddel.
De kleurrijke illustraties zijn in een bepaalde stijl waar de lezer in eerste instantie wat moet aan wennen, maar algauw komt het vertrouwd over. Er valt op die wereldkaarten ook heel wat te ontdekken.
Een interessante atlas over mythes in veel verschillende culturen, waarin de lezer, naast de verschillen, ook heel wat overeenkomsten kan herkennen.
Voor iedereen die interesse heeft voor mythen-werelden uit verschillende culturen.

Pol Van Damme - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Thiago de Moraes   

Illustrator
Thiago de Moraes   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2023

ISBN
9789021037905

Aantal pagina's
89

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Myth Atlas

Vertaler(s)
Merel Leene