Mus en kapitein Kwaadbaard en de 5 slangen

Coverafbeelding van: Mus en kapitein Kwaadbaard en de 5 slangen

Trefwoord(en)
avontuur
zoektochten
vriendschap
piraten

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Het dorp van Mus, Zeeburgerdam, wordt overvallen door een groep piraten. Mus weet te ontsnappen en gaat hulp zoeken bij kapitein Kwaadbaard. Die moet eerst wel overtuigd worden. Maar met z’n tweeën zal het niet lukken. Ze hebben hulp nodig. Daarvoor moeten ze heel wat moeilijkheden overwinnen. Na een aantal avonturen kunnen ze eindelijk naar Zeeburgerdam vertrekken. Hebben ze echter wel een plan om de piraten te verschalken?

De intrigerende proloog boeit de lezer direct. Maar het avontuur laat daarna wel lang op zich wachten. Het grootste deel van het verhaal gaat over de zoektocht naar hulp om het dorp te bevrijden. Daardoor is de spanningsboog weinig gespannen en kabbelt het verhaal verder. Mus en de andere personages komen steeds in netelige situaties terecht waaruit ze moeten zien te ontsnappen. En meestal is het Mus die voor de oplossing zorgt. Zij is ook het meest vredelievend van allemaal. Al zal ze uiteindelijk ook in haar boosheid agressie gebruiken.
De personages die met Mus mee op stap gaan zijn erg vreemde mensen met bijzondere eigenaardigheden. Daarbij is kapitein Kwaadbaard nog het meest normaal te noemen. Hij zit met een schuldgevoel van lang geleden en wil dit eindelijk uitklaren. Hij is ook het meest bezorgd om Mus terwijl zij naargelang het verhaal vordert in hem meer en meer een vaderfiguur herkent.
Fantasie en avontuur spelen een grote rol in het verhaal en niet alle gebeurtenissen zijn realistisch. Het verhaal kent een wensvervullend einde waarbij in het laatste hoofdstuk een vervolg wordt aangekondigd. Er zitten inderdaad enkele onopgeloste verhaallijntjes in het verhaal die eveneens naar een vervolg vragen.
Het werk van Linde Faas is beperkt tot enkele sfeervolle, kleurrijke illustraties, telkens over een dubbele pagina.
Goed voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Kevin Hassing   

Illustrator
Linde Faas   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2020

ISBN
9789024589609

Aantal pagina's
239

Prijs
€16,99